ZELENA LJEVICA

79650 0

Općinski sud Tuzla potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Envera Bijedića (59) (predsjednik SD-a) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je kao bivši direktor Direkcije za izgradnju Tuzla počinio krivično djelo zloupotreba ovlasti u privrednom poslovanju, a vezano za nedovršetak izgradnje Stambeno-poslovnog objekta 15. maj u Tuzli.

Iz Tužilaštva tvrde da postoji osnovana sumnja da je Bijedić, u periodu od početka 2006. do aprila 2011. godine, obavljajući poslove direktora u Direkciji suprotno Statutu preduzeća, sredstva kojima je raspolagala Direkcija i koja su uplaćena od kupaca stanova i drugih prostorija u objektu, koristio protivno njihovoj namjeni, što nije bilo skladu sa ugovornim obavezama koje je imala Direkcija, piše Klix.ba.

Ne ispunjavajući ugovorne obaveze, svjestan da Direkcija za redovno poslovanje može raspolagati sredstvima samo do visine projektovane dobiti, a da ostala sredstva mora namjenski koristiti radi izmirenja ugovornih obaveza, nenamjenski je potrošio sredstva i preusmjerio ih u redovno poslovanje Direkcije u iznosu većem od 1 milion KM, a zbog čega do danas ovaj stambeno poslovni objekat nije završen i predat kupcima na korištenje. Dakle, koristeći sredstva kojima raspolaže protivno njihovoj namjeni je Direkciji pribavio korist u pomenutom iznosu, navodi se u saopćenju.

Predsjednik DF-a Željko Komšić je 2018. godine kazao da je Enver Bijedić kriminalac, a svima onima koji stanu uz Bijedića poručio je sljedeće: “Onda neka vam dragi bog pomogne, ako vjerujete u njega. A ako ne, nema vam pomoći svakako”.

Bijedić mu je odgovorio u svom stilu: “Takva izjava prouzrokovana je ranim konzumiranjem alkohola. Komšić svako jutro rano krene konzumirati alkohol tako da nije ni svjestan šta izjavljuje”.

Dvije godine poslije Enver Bijedić za Željka Komšića nije kriminalac već patriota. A vjerovatno ni Komšić za Bijedića više nije alkoholičar, već državnik i patriota.

Ova dva političara zbližila su se nakon što je Bijedić napustio SDP i pokazao određenu vrstu simpatija prema koaliranju sa SDA. Komšićevoj fronti simpatije prema SDA bile su dovoljan razlog za zbližavanje s Bijedićem.

Zanimljivo je i što je Bijedić pokrenuo tužbu za klevetu protiv Željka Komšića jer ga je nazvao kriminalac, a od koje je vrlo brzo odustao poručujući da je s Komšićem postigao vansudsku nagodbu.

(Preuzeto sa The Bosnia Times, Mediji)

Related Post

SDAizacija Demokratske fronte

Autor - 01/09/2020 0
U posljednih 7 godina, od 2013. godine, građani Bosne i Hercegovine svjedoci su najveće političke podvale i lažne građanske „lijeve“…

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.