Preminuo američki glumac Bo Hopkins, zvijezda filma “American Graffiti”

Posted on at 18:34
75 0

Bo Hopkins, glumac koji je ostavio nezaboravan utisak u filmovima od 1960-tih pa sve do prije dvije godine, preminuo je u bolnici u južnoj Kaliforniji.

Bo koji je imao 80 godina doživio je srčani udar 9. maja, a zatim je preminuo u subotu, prenosi Hollywood Reporter.

“Sa velikom tugom objavljujemo da je Bo preminuo”, stoji u saopštenju na njegovoj zvaničnoj web stranici. “Bo se radovao svoje fanove širom svijeta, i iako nije mogao odgovoriti na svaki njihov e-mail u posljednjih nekoliko godina, cijenio je svaki koji mu je stigao”.

Hopkins će ostati zapamćen po svojim najvećim ulogama koje je ostvario u filmovima “American Graffiti”, “Midnight Express” i “The Wild Bunch”.

Rođen je 2. februara 1942. u Greenvilleu u Južnoj Karolini kao William Hopkins, a čovjek koji je kasnije uzeo ime po jednoj od svojih uloga – Bo, i sam je bio “divlje” dijete poput onih koje će kasnije igrati na ekranu.

“Ne znam kako su me majka i baka podnijele”, rekao je Hopkins u intervjuu 2012. godine, dodajući kasnije kako je morao na reformsku školu prije nego što se pridružio vojsci sa 16 godina.

Umjesto toga, Hopkins je završio svoju službu i otišao u Pioneer Playhouse u Kentuckyju da nauči kako glumiti na sceni.

Pojavio u nekoliko TV emisija prije svog debija u igranom filmu “The Wild Bunch” koji je ujedno bio prvi od mnogih njegovih filmova.

Glumio je policajce u “Sweet Sixteen”, “Mutant”, “Trapper County War” i “The Bounty Hunter”. Nastavio je da se pojavljuje u TV emisijama i filmovima tokom sljedećeg desetljeća, a iako je bio blizu da prekine karijeru, prihvatio je poziv za film “Hillbilly Elegy” koja je bila njegova posljednja uloga.

“Bio sam pomalo penzionisan sve dok Ronnie nije nazvao i pitao da to uradim”, rekao je Hopkins za Greenwood Index Journal 2019., pa dodao: “Prešli smo dug put zajedno. On je sjajan režiser za rad”.

Iza Hopkinsa su ostala supruga Sian i dvoje djece, Matthew i Jane.

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.